Bilo ljeto bilo zima- sladoled uvijek štima.
No kako se prepustiti uživanju u ovom desertu i pri tome ne upropastiti plan prehrane malo je teži zadatak. Stoga vam donosimo jednostavne recepte za proteinske i zdrave sladolede koje možete vrlo brzo napraviti kod kuće i ONO NAJVAŽNIJE- pojesti bez imalo grižnje savjesti.
NISKOKALORIČNA MALINA
Potrebni sastojci:
300 g malina
450 g jogurta
Eritrit ili neki drugi zaslađivač (staviti ovisno o tome koliko slatko volite)
15 g kokosovog ulja
75 g crne čokolade (70% i više)
sladoled malina
Priprema:
Pomiješati ili zmiksati blenderom: jogurt, maline i zaslađivače, a potom staviti u zamrzivač na 2 sata. Nakon 2 sata otopite crnu čokoladu na laganoj vatri i dodajte kokosovo ulje pa sve zajedno smiješajte. Sladoled polijte čokoladnim preljevom koji ste napravili. Preljev će se trenutno stvrdnuti i napraviti odličnu hrskavu koru.
* Kokosovo ulje dio je Tvornice zdrave hrane. Zašto ga treba imati u kuhinji i zašto ga toliko volimo, pogledajte klikom na ovaj tekst: Kokosovo ulje- must have u vašoj kuhinji , a kako ga kupiti i po kojoj cijeni provjerite ovdje- Kokosovo ulje .
KONOPLJIN LIZ-LIZ
konoplja sladoled
Potrebni sastojci:
1/2 šalice sjemenki konoplje
okus (vanilija, sirup javora ili meda)
voće (bobičasto voće ili banane)
Priprema:
Staviti sjemenke konoplje u posudu napunjenu vodom i ostaviti ih u hladnjaku do jutra. Dodati svoje najdraže voće: banane i šumsko voće pa čak i breskve su idealne, jer mogu u blender bez problema. Smjesu koja je ostala u hladnjaku preko noći i voće izmiksajte u blenderu. Zatim izlijte mješavinu u lonac i zamrznite na par sati. Vaš sladoled pun proteina je spreman za liz-liz!
* Konoplju kao biljku budućnosti, odnosno njeno sjeme kupite na web-shopu Tvornice. Klikom na link: Konopljine sjemenke odlučite se na kupovinu ovog odličnog izvora proteina kojeg možete dodavati u raznorazna jela.
MACA SLADIĆ S ČOKO MRVICAMA
maca sladoled
Potrebni sastojci:
1 šalica indijskih oraščića
1 šalica vode
pola banane
1/4 šalice javorovog sirupa
2 žlice maca praha
prstohvat morske soli
1 žlica ekstrakta vanilije
1/3 šalice mrvica tamne čokolade sa minimalno 70% kakaa
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender (osim tamne čokolade) i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izmiksani sadržaj prebacite u zdjelu koja podnosi smrzavanje i držite u zamrzivaču trideset minuta. Ubacite čokoladne mrvice (koje ste napravili od tamne čokolade) u djelomično smrznutu smjesu, promiješajte i vratite u zamrzivač još 6-8 sati. Prije posluživanja ostavite sladoled na sobnoj temperaturi desetak minuta kako bi omekšao.
SLADOLED OD JEDNOG SASTOJKA
banana sladoled
Potrebni sastojci:
3 zrele banane (dobro je da su dobile malo smeđe boje po kori)
Priprema:
Ogulite banane i izrežite ih na komade od dva centimetra. Tako narezane banane stavi u plastičnu posudu s poklopcem te ih preko noći ostavite u zamrzivač.
Zaleđene komadiće banane ubaci u blender i miksaj dok ne dobiješ glatku, kremastu smjesu (2 do 3 minute). Svako toliko zaustavi blender i ručno izmiješaj komade kako bi se sve jednako usitnilo. Ova količina banana dovoljna je za tri serviranja po dvije kuglice sladoleda. Može se jesti odmah nakon pripreme, a može se spremiti u plastičnu posudu i držati u zamrzivaču kako bi se smjesa dodatno stisnula.
http://www.tvornicazdravehrane.com
0 komentari:
Objavi komentar