ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

MOŽE JEDAN SLADOLED BEZ GRIŽNJE SAVJESTI?




Bilo ljeto bilo zima- sladoled uvijek štima.

No kako se prepustiti uživanju u ovom desertu i pri tome ne upropastiti plan prehrane malo je teži zadatak. Stoga vam donosimo jednostavne recepte za proteinske i zdrave sladolede koje možete vrlo brzo napraviti kod kuće i ONO NAJVAŽNIJE- pojesti bez imalo grižnje savjesti.



NISKOKALORIČNA MALINA

Potrebni sastojci:

300 g malina

450 g jogurta

Eritrit ili neki drugi zaslađivač  (staviti ovisno o tome koliko slatko volite)

15 g kokosovog ulja

75 g crne čokolade (70% i više)

sladoled malina

Priprema:

Pomiješati ili zmiksati blenderom: jogurt, maline i zaslađivače, a potom staviti u zamrzivač na 2 sata. Nakon 2 sata otopite crnu čokoladu na laganoj vatri i dodajte kokosovo ulje pa sve zajedno smiješajte. Sladoled polijte čokoladnim preljevom koji ste napravili. Preljev će se trenutno stvrdnuti i napraviti odličnu hrskavu koru.

* Kokosovo ulje dio je Tvornice zdrave hrane. Zašto ga treba imati u kuhinji i zašto ga toliko volimo, pogledajte klikom na ovaj tekst: Kokosovo ulje- must have u vašoj kuhinji , a kako ga kupiti i po kojoj cijeni provjerite ovdje- Kokosovo ulje .



KONOPLJIN LIZ-LIZ

konoplja sladoled

Potrebni sastojci:

1/2 šalice sjemenki konoplje

okus (vanilija, sirup javora ili meda)

voće (bobičasto voće ili banane)

Priprema:

Staviti sjemenke konoplje u posudu napunjenu vodom i ostaviti ih u hladnjaku do jutra. Dodati svoje najdraže voće: banane i šumsko voće pa čak i breskve su idealne, jer mogu u blender bez problema. Smjesu koja je ostala u hladnjaku preko noći i voće izmiksajte u blenderu. Zatim izlijte mješavinu u lonac i zamrznite na par sati. Vaš sladoled pun proteina je spreman za liz-liz!

* Konoplju kao biljku budućnosti, odnosno njeno sjeme kupite na web-shopu Tvornice. Klikom na link: Konopljine sjemenke odlučite se na kupovinu ovog odličnog izvora proteina kojeg možete dodavati u raznorazna jela.



MACA SLADIĆ S ČOKO MRVICAMA

maca sladoled

Potrebni sastojci:

1 šalica indijskih oraščića

1 šalica vode

pola banane

1/4 šalice javorovog sirupa

2 žlice maca praha

prstohvat morske soli

1 žlica ekstrakta vanilije

1/3 šalice mrvica tamne čokolade sa minimalno 70% kakaa

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender (osim tamne čokolade) i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izmiksani sadržaj prebacite u zdjelu koja podnosi smrzavanje i držite u zamrzivaču trideset minuta. Ubacite čokoladne mrvice (koje ste napravili od tamne čokolade) u djelomično smrznutu smjesu, promiješajte i vratite u zamrzivač još 6-8 sati. Prije posluživanja ostavite sladoled na sobnoj temperaturi desetak minuta kako bi omekšao.



SLADOLED OD JEDNOG SASTOJKA

banana sladoled

Potrebni sastojci:

3 zrele banane (dobro je da su dobile malo smeđe boje po kori)

Priprema:

Ogulite banane i izrežite ih na komade od dva centimetra. Tako narezane banane stavi u plastičnu posudu s poklopcem te ih preko noći ostavite u zamrzivač.

Zaleđene komadiće banane ubaci u blender i miksaj dok ne dobiješ glatku, kremastu smjesu (2 do 3 minute). Svako toliko zaustavi blender i ručno izmiješaj komade kako bi se sve jednako usitnilo. Ova količina banana dovoljna je za tri serviranja po dvije kuglice sladoleda. Može se jesti odmah nakon pripreme, a može se spremiti u plastičnu posudu i držati u zamrzivaču kako bi se smjesa dodatno stisnula.


http://www.tvornicazdravehrane.com

0 komentari:

Objavi komentar