Riječ koja znači nešto jaaako fino i nešto barem mrvicu komplicirano, ali ne i u ovom slučaju. Odlučili smo za kuhare početnike, ali i one iskusne napisati odlična 2 isprobana recepta za slastice koje se ne peku. Bez puno muke i nauke uživajte u najdražem obroku svih nas- desertu:
BADEM-KOKOS OKRUGLICE
Sastojci:
½ šalice maslaca od kikirikija
3 žlice meda
1 kašičica ekstrakta vanilije
50g kokosovog brašna
3 žlice mljevenih sjemenki lana
žličica himalajske soli
80-100g komadića tamne čokolade
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Priprema: Maslac od kikirikija pomiješajte s medom i ekstraktom vanilije i dobro umutite. U drugoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, mljeveni lan i sol pa dodajte prethodnoj smjesi i sve dobro sjedinite. Rukama oblikujte kuglice i u svaku utisnite po nekoliko komadića čokolade. Ostavite u frižider da se dobro stegne.
ČOKO DATULJE
Sastojci:
1 šalica pečenih lješnjaka
1 šalica sjeckanih datulja
40g zobenih pahuljica
3 žlice 100%-tnog kakao praha
1 ½ žličica ekstrakta vanilije
Prstohvat himalajske soli
čoko datulje
Priprema: Lješnjake sameljite na krupno i izdvojite 1/3 kasnije za valjanje. Lješnjacima dodajte datulje, zob, kakao, vaniliju i sol pa sve zajedno u sjeckalici ili blenderu dobro izmiksajte. Od ove smjese formirajte kuglice i uvaljajte ih u lješnjak koji ste odvojili sa strane.
Kuglice ostavite u hladnjaku da se stisnu pa poslužite.
Izvor : http://www.tvornicazdravehrane.com
0 komentari:
Objavi komentar