ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

BEZ PUNO MUKE- DVIJE SUPER SLASTICE KOJE SE NE PEKU





Riječ koja znači nešto jaaako fino i nešto barem mrvicu komplicirano, ali ne i u ovom slučaju. Odlučili smo za kuhare početnike, ali i one iskusne napisati odlična 2 isprobana recepta za slastice koje se ne peku. Bez puno muke i nauke uživajte u najdražem obroku svih nas- desertu:

BADEM-KOKOS OKRUGLICE



Sastojci:

½ šalice maslaca od kikirikija

3 žlice meda

1 kašičica ekstrakta vanilije

50g kokosovog brašna

3 žlice mljevenih sjemenki lana

žličica himalajske soli

80-100g komadića tamne čokolade

1 čajna žličica ekstrakta vanilije



Priprema: Maslac od kikirikija pomiješajte s medom i ekstraktom vanilije i dobro umutite. U drugoj posudi pomiješajte kokosovo brašno, mljeveni lan i sol pa dodajte prethodnoj smjesi i sve dobro sjedinite. Rukama oblikujte kuglice i u svaku utisnite po nekoliko komadića čokolade. Ostavite u frižider da se dobro stegne.



ČOKO DATULJE

Sastojci:

1 šalica pečenih lješnjaka

1 šalica sjeckanih datulja

40g zobenih pahuljica

3 žlice 100%-tnog kakao praha

1 ½ žličica ekstrakta vanilije

Prstohvat himalajske soli

čoko datulje



Priprema: Lješnjake sameljite na krupno i izdvojite 1/3 kasnije za valjanje. Lješnjacima dodajte datulje, zob, kakao, vaniliju i sol pa sve zajedno u sjeckalici ili blenderu dobro izmiksajte. Od ove smjese formirajte kuglice i uvaljajte ih u lješnjak koji ste odvojili sa strane.

Kuglice ostavite u hladnjaku da se stisnu pa poslužite.


Izvor : http://www.tvornicazdravehrane.com

0 komentari:

Objavi komentar