Sastojci 6 osobe
tamni biskvit;
4 jaja
10 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 dag Kakaa u prahu Dolcela (20 g)
2 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
svijetli biskvit;
4 jaja
10 dag šećera
4 dag Pšenično glatko brašno Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
2 dag kikiriki maslaca
krema;
10 dag maslaca
10 dag kikiriki maslaca
15 dag Šećera u prahu Dolcela
100 ml slatkog vrhnja (za šlag)
+
100 ml slatkog vrhnja za šlag
1 Vanilin šećer Dolcela
2-3 v.ž kikirikija
Priprema
1. Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa istucite u snijeg.Žumanjke i šećer
izmiksajte,dodajte vanilin,brašno,prašak za pecivo i kakao.Na kraju lagano umiješajte
snijeg.Rasporedite u kalup za pečenje obložen pek papirom promjera oko 35*22 cm.Ja
sam pekla u prevelikoj tepsiji -onoj od električne pećnice pa su mi rolade jako
tanke....Pecite na 170 stupnjeva oko 20 minuta(ja sam oko15 minuta).Pečeni biskvit
zarolajte i ohladite.Tako napravite i drugu roladu samo tamo predzadnje umiješate
maslac i onda bjelanjke.
2. Maslac sobne temperature izmiksate sa kikiriki maslacem ,te dodate izrađeni šlag.Na
žuti biskvit premažete tanki sloj kikiriki kreme,pokrijete tamnim biskvitom i preostalom
kremom.Po želji možete i posuti sa sjeckanim kikirikijem.Čvrsto zarolate.Ako imate
šlaga možete i red šlaga staviti između kreme i biskvita.
3. Ja sam u preostali šlag stavila vanilin šećer i malo kikiriki maslaca i time premazala
roladu izvana.Posipala sam je sjeckanim kikirikijem.
4. Po želji roladu možete ukrasiti i komadićima čokolade...ili po želji.
Posluživanje
Recept je iz Sparovog časopisa "Dobar tek" uz moje male izmjene...
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar