Sastojci
100 g maslaca
3 kom žumanjka
12 dag smeđeg šećera
3 velike žlice kakao,5 žlica brašna
1/2 omota praška za pecivo
4 velike žlice mlake vode
snijeg 3 kom bjelanjka
za preliti pečeni biskvit: 6 velikih žlica mlijeka + 2 žlice
ruma
Krema :
5 vrhom punih žlica brašna
2 kom jaja
1 omot vanili šećera + 5 žlica smeđeg
šećera
3,5 dl mlijeka
150 g maslaca ,250 g kesten kupovnog
kesten pirea
2 vrećice šlag pjene + 2 kremfixa
80 g otopljene čokolade
250 ml slatkog vrhnja za ukrašavanje
torte
Priprema
1. Pjenasto umutiti omekšali maslac sa šećerom,dodati jedanpo jedan žumanjak,kakao
pomiješan sa brašnom i praškom za pecivo,na kraju dodati vodu,sve dobro izmijepati i
lagano umiješati čvrst snijeg od tri bjelanjka.
2. Pomašten kalup za tortu (24 cm) posipati krušnim mrvicama i izliti dobivenu smjesu za
biskvit. Peći na 180 C oko 20 min.
3. Mlijeko i rum pomiješati te poškropiti tek pečeni biskvit.Ostaviti ga hladiti.
4. Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojiti 1/2 dl.Ostatak staviti zakuhati.Posebno
umutiti jaja sa obje vrste šećera,brašnom i 1/2 dl mlijeka smjesu zakuhati u mlijeku te
kuhati dok se ne zgusne.
5. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen maslac sa dvije žlice ruma,dodati kesten
pire. Biskvit staviti na tanjur a na biskvit postaviti obruč za tortu. Na biskvit nanijeti
pola dobivene kreme od kestena,u ostatak dodati čvrsto umućena dva šlaga (
pripremljena po uputstvu ) sa kremfixom te otopljenu čokoladu,sve dobro ujednačiti pa
nanijeti ravnomjerno na prvu kremu.
6. Umutiti 250 ml slatkog vrhnja i njime ukrasiti tortu.Posipati tortu ribanom čokoladom
ili po želji čokoladnom glazurom. Dobro ju ohladiti najmanje 2-3 hu hladnjaku prije
služenja.
7. Uživajte!
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar