Lito je idealno za brzinske recepte, bez puno pečenja, kuhanja i gubljenja vrimena. Takvi deserti stvarno lipo legnu na kraju večeri, kad vrućina padne, a neka lagana večerica nije dovoljna da zaspete snom pravednika.
Panna cottu često radim, a nisam je stavljala na blog jer na internetu ima mali milion recepata za ovaj talijanski desert. Ali prijedlog mog prijatelja Perića da umjesto slatkog vrhnja stavim vrhnje za kuhanje bio je pun pogodak. Za mene laganija, ukusnija, manje slatka - taman za ove vruće litnje dane.
1 lit vrhnja za kuhanje
2 pakovanja želatine u listićima ili 2 kesice želatine u prahu
200 gr šećera
1 štapić vanilije
Prokuhati vrhnje za kuhanje sa šećerom i zrncima vanilije koje ste izvadili iz štapića vanilije. Nakon pet minuta kuhanja na laganoj vatri dodajte želatinu koju ste namakali u hladnoj vodi (na svakoj vrećici želatine imate uputstvo). Kad se želatina rastopi tekuću smjesu ulijte u porculanske posudice koje ste oplahnuli hladnom vodom.
Ostavite preko noći u hladnjaku. Za preljev sam koristila otopljeni džem od šljiva, a vi iskoristite jagode, šumsko voće ili nešto drugo po želji. U slast!
Izvor : http://gastrodiva
0 komentari:
Objavi komentar