četvrtak, 12. studenoga 2015.

Njihov okus je za neopisati. I kad prenoće su tako dobri, ma bolji od kupovnih...Mmmm Donuts





Sastojci
500 g Pšenično glatko brašno Podravka
 1/2 vrećice Praška za pecivo Dolcela
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
1 žličica soli
100 g šećera
malo cimeta u prahu
2 jaja
250 g kremastog sira (ricotta,
mascarpone ili svježi sir)
50 g maslaca
1 žličica naribane korice limuna
100 ml mlijeka
40 g maslaca
Za ukrašavanje:
bijela ili čokoladna glazura
čokoladne ili šarene mrvice

Priprema
1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kvascem, soli, šećerom i cimetom.

2. Dodajte razmućena jaja, razrađeni sir, otopljeni maslac, naribanu koricu limuna i toplo
mlijeko te povežite u mekano tijesto.

3. Premjestite tijesto na pobrašnjenu površinu i umijesite podatno glatko tijesto.

4. Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 -2 cm i izrežite krugove (8 cm), te manjim kalupom
izrežite sredinu.

5. Oblikovane donute posložite na pleh pokriven papirom za pečenje. Ostavite ih
pokrivene krpom da se dižu oko 30 minuta.

6. Donute premažite otopljenim maslacem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C oko
20 minuta dok blago ne porumene.

7. Pečene donute malo ohladite, ukrasite glazurom po želji i pospite čokoladnim
mrvicama.

Posluživanje
Donute poslužite uz topli ili hladni napitak.

Savjet
Donuti se mogu premazati i glazurom napravljenom od šećera u prahu i malo limuna.


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar