Neznam može li brže i bolje od ovoga...???Kolač se nepeče,a gotov je u 15
minuta....A koliko je dobar ...??Znam samo ja..jer sam pojela(...e to vam neću
odkriti...ha,ha...) Još jedan od recepata pokupljen na poslu ...Vjerujte mi
isplati se ga probati....
Sastojci 6 osobe
1 l mlijeka
2 dcl Grisa (pšenične krupice) Podravka
1,5 dcl šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
25 dag margarina ili maslaca
1/2 l vrhnje za šlag dolcela 5+
40 dag petit keksi
Priprema
1. Pomiješajte griz,šećer,vanilin šećer i jaje....pa skuhajte sa litrom mlijeka.Dobro
ohladite.U ohlađenu kuhanu kremu dodajte izrađeni maslac i izmiksajte u glatku
kremu.Šlag napravite posebno.
2. Na tacnu složite red petit keksi.Ja sam stavila 4 reda.Keksi se ne moraju namakati u
mlijeko jer će omekaniti od kreme.
3. Na prvi red keksi premazati polovicu kreme od griza .Prekriti sa polovicom šlaga.Opet
staviti red keksi,polovicu kreme i preostali šlag.
4. Ukrasiti po želji.Kod mene polovica sa krokantom,a polovica sa čokoladnim mrvicama.A
vi po svojoj želji....
http://www.coolinarika.com
E još je bolji u proljeće kada ima jagoda a može i s nekim drugim sezonskim voćem. Slaže se tako da ide rad keksa , fil, ljagode ili neko drugo voće , šlag pa tako dok se sve ne potroši. Sastoici su isti. S jsgodama ja najbolji! Pa isprobajte.
OdgovoriIzbriši