nedjelja, 22. studenoga 2015.

Krešenti



Ovaj recept sam davne 1973 god prepisala iz još starije mamine bilježnice, ne
znam odakle im ime...ovo su moji omiljeni prhki kolačići iz djetinjstva, mojoj
djeci također :))



Sastojci
Tijesto
350 g mekog brašna
200 g masti ili maslaca
150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
2 vanilin šećera
2 žlice ruma
150 g mljevenih badema ili oraha
2 bjelanjka

Glazura
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca

Priprema
1. Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum.
Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.

2. Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.

3. Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.

4. Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.

5. Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.






Izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar