srijeda, 11. studenoga 2015.

Kremasta keks torta






Od onih koje ne zvacete, mekana, sa meni neodoljivim ukusom keksa u filu,
izdasna i raskosna sa nezahtevnim materijalom. Mom bratu za 40. rodjendan.




Sastojci
Za kore:
2 x 5 belanaca
2 x 10 kasika secera
2 x 1 kasika limunovog soka
2 x 3 kasike prezle
Za fil 1:
10 zumanaca
10 kasika secera

Za fil 2:
5 kasika gustina ili brasna
1l mleka
2 kesice vanil secera
250gr maslaca
I jos:
200gr mlevenog plazma keksa (ili po zelji)
1/2kg slag krema (belog)
oko 6 dl kisele vode

Priprema
1. Mutiti belanca, dodati secer, mutiti dok se ne otopi, dodati limunov sok i lagano
umesati prezlu pa izliti u pleh sa pek papirom i peci na 120 stepeni 1h. Ponoviti jos
jednom za drugu koru.
2. Za fil 1 - 10 zumanaca i 10 kasika secera skuvati na pari.
3. Za fil 2 - Brasno ili jos bolje gustin skuvati kao kasicu u mleku sa vanilom i kad se
prohladi dodati umucen maslac.
4. Sastaviti filove i dodati mleveni plazma ili bevitu ili neki keks koji volite.
5. Slag krem umutiti sa kiselom vodom.
6. Slagati tortu: kora - krem - slag - kora - krem - slag.


www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar