nedjelja, 15. studenoga 2015.

Jabučno-čokoladna fantazija




kolač od čokolade sa skrivenim jabukama...


Sastojci
Tijesto:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
250 g brašna
30 g kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
malo ruma

Krema:
3 jabuke
150 g šećera
1 dcl vode
3 žlice ruma
200 g margarina
100 g čokolade
Glazura od čokolade:
100 g čokolade
50 g margarina
2 žlice ulja

Priprema
Tijesto:
1. Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s
praškom za pecivo.
Dno kalupa veličine 20x30cm obložiti papirom za pečenje i uliti smjesu.
Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
Tijesto izvaditi i ostaviti da se ohladi, te ga prerezati na pola.

Krema:
Otkrila sam dva načina spremanja kreme. Ja preferiram ovaj drugi, ali vi možete po
želji:
1. Varijanta I:
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Pustiti da se ohladi i samljeti
sa štapnim miserom ili u blenderu. Izmiješati margarin i dodati mu otopljenu čokoladu.
U smjesu margarina i čokolade dodati izmiksane jabuke i izmrvljenu polovicu tijesta.

2. Varijanta II: Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom i rumom. Samljeti jabuke
sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i margarin da se
rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.
3. Donji dio tijesta vratiti u kalup i na njega staviti gotovu kremu. Kolač preliti glazurom
od čokolade.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar