nedjelja, 8. studenoga 2015.

BRZO I JEDNOSTAVNO NAPRAVITE RUČAK O KOME ĆE SVI PRIČATI: ZAPEČENI SIR





Ovaj zapečeni sir (ili Topeno sirenje kako ga mi u Makedoniji zovemo) idealno
ide uz pivo ili belo vino i lepo društvo.........




Sastojci 4 osobe
600 gr. feta sir
200 gr topivog sira (ja sam koristila
Edamer)
200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski
vrat, šunka, kulen)
200 gr. šampinjone
kečap
origano

Bešamel:
60 gr. margarin
3 kašike brašna
1/2 l. mlijeka

Priprema
1. Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite
brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.

2. Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu. Prelijte sa
polovinu od bešamela.

3. Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.

4. Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem
edamer.

5. Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C. Pecite 30 minuta ili dok edamer ne
dobije rumenu boju.

6. Poslužite odma.



www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar