četvrtak, 5. studenoga 2015.

Boem torta





Boem je stvarno kralj među kolačima i ja ga obožavam jer je okus prženih
lješnjaka nešto najfinije što mogu zamisliti.Pa evo i moje verzije.


Sastojci
Tijesto:
10 bjelanjaka
28 dkg šećera
28 dkg prženih mljevenih lješnjaka
2 žlice kakaoa
1 žlica brašna
1/2 pr.za pecivo


Krema:
1 l mlijeka
20 dkg šećera
1 puding od vanilije
6 žlica brašna
10 žumanjaka
20 dkg margarina
5 dkg maslaca
2 štangice čokolade za kuhanje
Za posipanje:
lješnjaci ili ribana čokolada


Priprema
Tijesto:
1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i dodajte šećer pa još dobro izradite
2. Posebno izmiješajte brašno, pr.za pecivo i kakao pa sve zajedno prosijati
3. U bjelanjke i šećer dodati pržene mljevene lješnjake i još izmješati
4. Na kraju lagano umiješati brašno sa ostalim sastojcima
5. Podijeliti na tri dijela(mjeriti većom žlicom da dobijete jednake dijelove)
6. Na papiru za pečenje peći kore jednu po jednu na 180 C 20 minuta ili ako imate pećnicu
sa ventilatorom onda na 170 C(vrući zrak za tri razine) isto 20 minuta


 Krema:
7. Jedan dio mlijeka izmješati sa svim sastojcima osim margarina, maslaca,čokolade i
skuhati u preostalom zakuhanom mlijeku.
8. U hladnu kremu umiješati izrađeni margarin i maslac i podijeliti na tri jednaka dijela.
9. U jedan dio staviti otopljenu čokoladu
10.Slagati: kora-žuta krema-kora-čokoladna krema-kora-žuta kema
11.Posipati sa lješnjacima ili ribanom čokoladom

Posluživanje
Jedan savjet za kremu: Kada ju podijelite na tri dijela i kada u jedan stavite čokladu taj
dio kreme će biti čvršći od onog žutog dijela.Zato umiješajte,kada odvojite ovaj dio u koji
ide čokolada,još kockicu margarina.To sam sama dodala jer onda imam sva tri dijela kreme
jednake čvrstoće.




www.coolinarika.com

1 komentar:

  1. Francuzi stavljaju danas (21-12-16) na televiziju hrvatsku "Boem torta", bas ce biti zanimljivo da vidimo kako ce to izgledati.

    Tu tortu ne poznajem, ali cu ju sigurno napraviti pa hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši