utorak, 8. rujna 2015.

Munchmallow krema




Ovu kremu koristila sam za munchmallow cupcakese, ali možete ju koristiti za
bilo koji drugi (čokoladni) kolač, savršena je! Ne sadrži želatinu kao neki
recepti za ovakvu kremu i termički je obrađena, bjelanjci nisu sirovi.

Sastojci
Munchmallow krema
3 bjelanjka
1/2 žličice soli (ili ako imate cream of tartar)
60 ml vode
280 g šećera
1 žlica arome vanilije
Čokoladna glazura
300 g tamne čokolade
4 žlice suncokretovog ulja


Priprema
1. Manji lonac do pola napunite vodom i zagrijte ju do vrenja.

2. U drugoj zdjeli pjenjačom izmješajte bjelanjke, sol, vodu i šećer. Ne morate ništa
mutiti, samo kratko pomiješajte, tek toliko da se sve izmješa. Stavite kuhati na paru i
konstantno mutite rukom-pjenjačom 5 minuta-da se šećer otopi.

3. Uklonite s pare i premjestite u zdjelu za miksanje. Nastavite miksati smjesu električnim
mikserom 10 minuta. Ja sam se doslovno držala ove minutaže-gledala sam na sat i
krema je ispala savršena. Dobit ćete sjajan, gladak i čvrst šaum. Na kraju umiksajte
vaniliju-miksajte još minutu-dvije.

4. Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom i istisnite po kolaču.

5. Za čokoladnu glazuru, otopite čokoladu na pari i umiješajte u nju uljem. Pričekajte
10-15 min. da se malo prohladi pa žlicom prelijte po munchmallow kremi. Čokolada ne
smije biti prevruća jer će se šaum početi topiti, niti prehladna jer ćete ju teško preliti
po šaumu, nećete ga moći lijepo cijelog obložiti.

6. Napomena: Ova količina čokolade bila mi je dostatna za preliti munchmallow kremu
na 15 cupcakesa standardne veličine. Ovisno o tome koji kolač radite, prilagodite si
količinu čokoladne glazure.

Izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar