BISKVIT:
5 bjelanjaka
12dag šećera
8dag lješnjaka
2 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
KREMA:
1l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 žumanjaka
20dag šećera
3 žlice gustina
20dag margarina
3dcl. vrhnja za šlag
20dag bijele milka čokolade
20dag milka čokolade sa sitnim lješnjacima
Priprema
Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg, polako dodavati šećer, lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
Ovakav biskvit se peče 2 puta! Peči na 180c oko 20 minuta.
Za kremu dobro izmiješati žutanjke, šećer, puding i gustin i ukuhati ih u mlijeko. U ohlađeno dodati margarin i čvrsto izrađeno vrhnje za šlag.
Kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio staviti rastopljenu bijelu čokoladu, a u drugi rastopljenu čokoladu sa lješnjacima.
Slaganje: Biskvit-krema-biskvit- krema.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar