utorak, 18. kolovoza 2015.

ZEBRA TORTA







Materijal Za podlogu 3 jaja, 3 kašike šećera, 6 kašika brašna, ½ praška za pecivo, 2 kašike, čokolade u prahu Za fil 3 kesice želatina, 4 žumanca, 10 kašika šećera, 2 šolje mleka, 400 gr milerama, 500 ml biljne pavlake za šlag Voće (jagode, maline,visnje. )
autor: Gola


1. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati umućena belanca, brašno sa pp i čokoladu u prahu. Smesu izliti u namazan i brašnom posut, okrugli kalup na otvaranje I ispeći

Prvo potopiti želatin u malo vode, prema uputstvu I ostavi da odstoji dok pripremamo fil.

3. 2 šolje mleka , 10 kašika šećera i 4 žumanca, prokuvati uz stalno mešanje. Kad prokuva skloniti sa vatre i kad se malo prohladi dodati otopljen želatin. Sve izmešati i ostaviti da se hladi


4, Kad se fil prohladio u njega dodati mileram I umućen šlag. Sve dobro umutiti ručno,

Umućen fil podeli na dva dela I u jedan sipaj kakao koji si prethodno razmutila u malo mleka da bi se izbegle gromuljice,


4. Tako dobijete dva fila. Podlogu koju ste ispekli a niste je izvadili iz kalupa, pospite voćem po izboru I zalite sokom

Sada preko voća sipamo naizmenično beli I crni fil i to tako što počinjemo od sredine. Sipamo punu suparu jednog fila I pustimo da se razliva. Na isto mesto (sredinu) sipamo drugi fil I pustimo da se razliva

Tortu sa kalupom staviti u frižider da se dobro rashladi a potom kalup otvoriti i prebaciti tortu na tacnu

Torta je vrlo ukusna I dekorativna


gastronomija

0 komentari:

Objavi komentar