utorak, 18. kolovoza 2015.

RUČAK NABRZINU KREMENADLE IZ RERNE






Jako meke, u finom sosu a priprema veoma jednostavna i brza...

Sastojci


 5 vecih  krmenadli (oko 1 kg.)
 1 glavica  crnog luka
 5 cenova  belog luka
 1 govedja kocka  za supu
 pola litre  vrele vode
 1 dl  belog vina
 od zacina  so, biber, lovorov list
   ulje, brasno za paniranje


Priprema

Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, posusiti ubrusom, istanjiti cekicem, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brasno (ja to volim da radim sa graham ili integralnim, da budu malo tamnije) i prziti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju. Kada se isprze slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listica.



Na istom ulju na kome su se przile krmenadle, proprziti crni luk iseckan na rebarca, zatim dodati sitno iseckan beli luk i 3, 4 kasike brasna. U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brasno u tiganju, jos malo mesati da se zgusne i malo posoliti.
Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer ce one tecnost upiti.Poprskati ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peci u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopiti i peci jos deset minuta otkriveno.

Ponekad u preliv dodam po kašičicu slatke i ljute mlevene paprike, bude veoma fino i pikantno ;))


Posluživanje

Uz krmenadle moze se servirati pire krompir, testenina, pirinac...I naravno, salata po izboru, kod nas je to bio kiseli kupus ;))


Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar