Odlično voćno osvježenje za vrele dane, uz minimalan trud.
Potrebno je:
– 12 jaja,
– 12 kašika + 250 g šećera,
– 12 kašika mlevenih oraha,
– 100 g pudinga od vanile,
– margarin,
– 200 g ananasa,
– 300 g kivija,
– 500 g banana ili jagoda,
– 200 g pomorandži,
– 2 kesice šlaga ili 2,5 dl slatke pavlake.
Način pripreme:
1. Napravite patišpanj od 12 belanaca i 14 kašika šećera, 4 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo i 12 kašika mlevenih oraha, piše Stvarukusa.
2. Ispecite u četvrtastom plehu, pa presecite na dve kore.
3. U 1 l vrelog mleka dodajte 12 žumanaca umućenih sa 250 g šećera i 100 g pudinga od vanile. U ohlađen fil umešajte umućen margarin.
4. Prvu koru premažite s malo fila, odozgo poređajte iseckano voće, pa preko njega ponovo nanesite fil.
5. Poklopite drugom korom, pa celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom.
Uživajte!
http://www.haber.ba/
0 komentari:
Objavi komentar