četvrtak, 25. lipnja 2015.

Hurmašice punjene čokoladom




Sastojci

150gomekšalog putra
četirikašike šećera
jednakašičica vanilin šecćera
dvajajeta
jednakašicica praška za pecivo
dvijekašike sirćeta
-brašna po potrebi
-kockice čokolade
dvafildžana ulja


Tijesto
150gomekšalog putra
četirikašike šećera
jednakašičica vanilin šecćera
dvajajeta
jednakašicica praška za pecivo
dvijekašike sirćeta
-brašna po potrebi
-kockice čokolade
dva fildžana ulja

Agda:
250gšećera
5-6 dlvode
jednakasicica vanilin šećera
polakašičice muškatnog oraščića
polakašičice kardamoma
Način pripreme
Omekšali putar izmiksati sa 2 fildžana ulja. Dodati 4 velike kašike šećera i jednu malu kašičicu vanilin šećera.

Nastaviti miksati 4-5 minuta.

Dodavati jedno po jedno jaje, miksajući cijelo vrijeme.

Umutiti 1 kašičicu praška za pecivo sa 2 kašike sirćeta (pazite: to pjeni).
Dodati umućenom putru.

Dodavati brašno do željene gustoće, da ne bude ni pretvrdno, a ni premekano.

Otkidati komadiće tijesta, na sredini staviti kockicu čokolade.
Sve fino spojiti da tokom pečenja ne iscuri. Oblikovati.

Hurmašice peći na 190°C oko 30-40 minuta ili dok ne porumene.

Vruće hurmašice zaliti hladnom agdom.

Agda: 
šećer i vodu staviti da prokuhaju i staviti kašičicu vanilin šećera, pola kašikice muškatnog oraščića i pola kašičice kardemoma (po želji).

Ohladiti agdu.


http://www.super-recepti.net/

0 komentari:

Objavi komentar