utorak, 28. travnja 2015.

Parmiđano




Sastojci:


500 g kora za lazanje
150 g praske sunke
150 g suvog vrata
250 g Gaude
2 jajeta
200 ml kisele pavlake
100 g kecapa
2 kasike rendanog parmezana
po potrebi so, voda za kuvanje kora za lazanje
po ukusu origano


Priprema:

Najpre skuvati kore za lazanje,
a potom ih nakratko potopiti u
hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.

Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
posoliti i dodati parmezan.


Prosusenu koru premazati prelivom
od jaja i pavlake, preko staviti
prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
posudu. Tako uraditi sa svim korama.



Rolnice preliti preostalim filom sa
jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
Gaudom.
Na kraju posuti origanom i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta

Kupujem domace kore za lazanje,samo ih malo
spustim u kipucu vodu i odmah vadim i susim na platnenoj krpi.

 
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar