četvrtak, 19. studenoga 2015.

Čim sam vidjela sliku u časopisu znala sam "Ovo trebam i želim probati""!!!!



Sastojci 6 osobe
15 dag čokolade za kuhanje
2,5 dag maslaca
1 v.ž ulja
4 dag napuhane riže(ili rižine pahuljice s
medom ...)
krema;
1 Mljevena želatina Dolcela
100 ml mlijeka
50 dag kravljega sira
15 dag Šećera u prahu Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
2 m.ž naribane limunove korice
nekoliko kapi ekstrata vanilije

Priprema
1. Posudu za pečenje promjera 22*30 cm obložite pek papirom.Čokoladu razlomite i
otopite na vodenoj pari s maslacem i uljem.Dodajte napuhanu rižu ili rižine pahuljice
koje lako nabavite u svim većim dućanima.

2. Želatinu uspite u posudu i zalijte mlijekom,te ostavite da nabubri 10 minuta .Tada je
isto otopite na pari,.Kravlji sir izmiksajte s vanilin šećerom ,šećerom u prahu,kapima
vanilje,ribanom koricom.Dodajte otopljenu želatinu i sve dobro izmiksajte.

3. Smjesu od čokolade ravnomjerno rasporedite u tepsiji i stavite u hladnjak da se malo
stisne.

4. Preko čokolade sipajte bijelu kremu od sira i poravnajte.Stavite u frižider da se stisne.

5. Režite nožem umočenim u vruću vodu na kocke.Po želji ukrasite struganom čokoladom.

Posluživanje
Recept je u orginalu "čokoladne ploške s napuhanom rižom" iz časopisa "Čarolija okusa".....




www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar