Pages - Menu

nedjelja, 22. studenoga 2015.

Grah na planinarski "brzi"




Ideja ovog graha je priprema od onog što se ima pri ruci. Znači ponesete nešto
začina, par limenki graha ili vrećicu mladoga graha i kotlić u planinarski dom i
vjerujte, ostalo potrebno naći ćete u naprtnjačama druželjubivih planinara.
Isto tako je dobar i kod kuće na štednjaku. Ovaj recept ću napisati za onda
kada imate idealnu kombinaciju sastojaka.


Sastojci 4 - 6 osobe
6 žlica ulja
300 g miješanog mljevenog mesa
200 g Pancete Podravka
2 para Kranjskih kobasica Podravka (330
g)
350 g luka
200 g šampinjona ili nekih drugih svježih
gljiva
1 žlica Vegete
2 žlice Slatke paprike mljevene Podravka
1 ljuti feferon
1 žličica Chilija mljevenog Podravka
4 žličice Koncentrata rajčica Podravka
1,2 l vode
2 limenke Smeđeg graha konzerviranog Podravka
1 vrećica Krem juhe od gljiva Podravka
sol
Crnog papra mljevenog Podravka

Priprema
1. Na zagrijanom ulju u dubljoj posudi kratko popecite mljeveno meso. Dodajte pancetu
narezanu na kockice i kobasice narezane na kolutiće pa sve popecite na srednjoj vatri
dok panceta ne postane prozirna.
2. Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone
i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari.
3. Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve
popecite još oko 1 minutu.
4. Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i
kuhajte 10-15 minuta.
5. U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah.
6. Nakon što se meso kratko prokuhalo, dodajte mu grah i kuhajte još 10 minuta.
7. U 200 ml hladne vode razmutite krem juhu od gljiva, pa je ulijte u grah da ga malo
zgusne. Kuhajte još 5 minuta, po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje
Poslužite toplo uz fini domaći kruh.
Savjet
Ako želite, u ovo jelo možete staviti svježu rajčicu i papriku narezane na kockice u
trenutku kad stavljate luk i šampinjone. Umjesto mljevenog mesa možete 1-2 para svježih
kobasica istisnuti iz crijeva.



www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar