nedjelja, 22. studenoga 2015.

MAKEDONSKA POGAČA – za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu !



Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti nenajavljeni stižu, kruha nema, za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu. Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom rajčicom …







Sastojci

150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)

3 jaja

1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)

1 šalica ulja

1 prašak za pecivo

1 žličica soli

15 žlica brašna (oko 300 gr)

masnoća za pekač, ili papir za pečenje

Priprema

U brašno umiješajte prašak, sol, te izmrvite sir.

Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.

Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.

Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.

Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu …

Posluživanje

Dobra je topla i hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka…


http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar