Pages - Menu

četvrtak, 5. studenoga 2015.

Cimet torta sa bijelom čokoladom




Odlična torta sa sočnim biskvitom prošaranim cimetom i kremom od bijele
čokolade dostojanstveno je obilježila dan sjećanja na sve one kojih više nema.

Sastojci
Biskvit:
225 grama maslaca ili margarina
1 žlica ulja
200 grama šećera
4 jaja
240 grama brašna
2 čajne žličice Praška za pecivo Docela
160 grama kiselog vrhnja
1 vrećica Vanilin šećer Dolcela
prstohvat soli

Krema:
300 grama bijele čokolade
3 dcl vrhnja za šlag
Cimet dio:
70 grama rastopljenog maslaca ili margarina
80 grama šećera
1 žlica brašna
1 čajna žličica cimeta


Priprema
1. Maslac ili margarin pjenasto izmješajte sa šećerom i uljem, postpeno dodavajte jedno
po jedno jaje, brašno sa praškom za pecivo, sol i kiselo vrhnje.

2. Izmješajte sve sastojke za cimet dio.

3. Bijeli biskvit stavite u kalup za tortu,dio sa cimetom stavite po biskvitu, malo
razmažite pa nožem pravite spirale da bude prošarano, malo zagladite da bude ravno i
stavite peći. Pecite na 165 stupnjeva oko sat vremena. Kalup je 26 cm.


4. Bijelu čokoladu rastopite na pari sa vrhnjem za šlag i stavite u frižider da se dobro
ohladi. Kad je ohlađena i stisnuta kremu još izmiksajte mikserom. Biskvit prerežite a
kremu podjelite na dva dijela, namažite polovicu biskvita i drugi dio po vrhu biskvita.
Ukrasite po želji.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar