petak, 25. rujna 2015.

ROLAT OD MLEVENOG MESA SA JAJIMA VRLO LAGAN ZA NAPRAVITI A ODUŠEVIT ĆETE SVAKOG GOSTA



Ja ga pravim na ovaj način. Vrlo jednostavno, ukusno i dekorativno.
 Sastojci
    250 gr mlevenog mesa
    1 manja glavica crnog luka
    2-3 čena belog luka
    aleva paprika
    vegeta


      biber
    2 kom jaja
    4 kašike prezle
    3 kom obarenih jaja
    1 kom jaje
    1 kašika kisele pavlake

Priprema
    1.
    Sitno iseckajte beli i crni luk. Tome dodajte meso i jaja pa sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte začine i prezlu.
    Ja sve ovo radim u secku, tako se dobije vrlo homogena masa.
    2.
    Ukoliko vam je masa retka dodajte još malo prezle.
    3.
    Obarite i oljuštite jaja. Masu od mesa razoklagijajte na pek papriru.
    Posebno umutite 1 jaje (najmanje koje imate :)),  i pavlaku. Razoklagijano meso premažite sa pola ovog nadeva.


      4.
    Na sredinu razoklagijanog mesa stavite obarena jaja. Prebacite meso sa jedne i druge strane preko jaja da dobijete rolat, ili stavite jaja uz ivicu i urolajte u rolat. Zatvorite rolat sa svih strana.
    5.
    Ceo rolat premažite sa ostatkom mase od pavlake i jaja.
    Rolat pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
    6.
    Odličan je kao prilog uz krompir, pirinač, grašak...

http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar