utorak, 8. rujna 2015.

Pileći rolat sa pečenim paprikama i mlevenim mesom




Jednom davno smo jeli vrlo sličan pileći rolat kod prijatelja i jako mi se
dopao..e ovog puta je u mojoj verziji....pa probajte dok imate paprika.



Sastojci 8 osobe

2 do 3 odkoštanih pilećih bataka sa
karabatkom
8 do 10 šnita pršuto ili dimljene suve slanine
4 do 5 listova žalfije
pola kašičice vegetinog miksa za piletinu
biber
3 do 4 veće pečene paprike roge
250 g mlevenog mesa
1 izrendan krompir
po ukusu so i biber
2 čena belog luka
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
1 mala glavica sitno iseckanog crnog luka
biber i so
150 g brie sir ili bilo koji mekši sir


Priprema

1. U mleveno meso dodati pasirani beli luk,sitno iseckan crni luk, peršun,biber, so i
izrendan krompir i sve dobro sjediniti sa rukom. Ostaviti sa strane dok pripremate sve
ostalo.

2. Ja sam kupila već odkoštane pileće batake sa karabatkom, vi,ako nemate da ih kupite
odkoštajte prvo meso. Operite i dobro osušite meso i izlupati sa čekićem za meso.( ovde
se umesto pilećih bataka može koristiti i belo meso ali meni je ono malo više suvo od
tamnog mesa ) Pobiberite i pospite sa malo vegetinog miksa za piletinu. Staviti na radnu
površinu providnu samolepljivu foliju, na nju staviti pršuto tako da se parčići malo
preklapaju, preko staviti pileće meso da se i ono malo preklapa i preko mesa staviti
listove žalfije.

3. Pečene paprike dobro ocedite i kuhinjskim papirom dobro pokupiti višak tečnosti sa
njih. ( ja sam paprike ispekla veče pre i ostavila ih da se ocede preko noći ) Od
mlevenog mesa napraviti male valjčiće i u valjčiće prstom u sredini napraviti udubljenje
u koje ćete staviti po jedno duže parče sira,zatvoriti sa mesom taj sir i rukama
oblikovati ponovo u valjčić.


4. Preko pilećeg mesa staviti dobro oceđenu pečenu papriku a preko paprika staviti
pripremljene valjčiće od mlevenog mesa. Sada, pomoću samolepljive folije zaviti u
rolat.

5. Pleh, u kom ćete peći rolat, prekriti sa pek papir i staviti sa strane. Uzeti drugo parče
Pileći rolat sa pečenim paprikama i
mlevenim mesom
pek papira, malo duže od rolata, preneti rolat zajedno sa samolepljivom folijom,
odvojiti foliju od rolata i zaviti sa pek papirom u rolat. Ivice zaviti kao što se zavijaju
bonbone i vezati kuhinjskim koncem obe strane i ako je rolat duži, na dva mesta po
sredini, ako je kraći dovoljno je na jedno mesto.

6. Ovako pripremljen rolat preneti na pleh za pečenje i peći oko 35 do 40 minuta, izvaditi
iz rerne i skinuti kuhinjski kanap, raseći papir po sredini i vrlo pažljivo otvoriti ( pazite
da vas para ne ispeče ) i zapeći samo da porumeni, oko 5 minuta. Dužina pečenja zavisi
od vrste mesa. ( belo meso, tamno meso i od debljine mesa ) Ako niste sigurni da li je
pečeno, probosti sa oštrim nožem i ako su sokovi čisti, da nisu rozikaste boje, meso je
pečeno. Kad se meso ispeče, imaćete vrlo malo sokova od mesa. Ostaviti da odstoji 5 do
10 minuta i iseći na parčiće oko 2cm debele i poslužiti toplo sa pire krompirom, rizi bizi
ili šarenim pilavom uz zelen salatu.


7. Prijatno!!!!!
Posluživanje
Jelo je pripremljeno za igricu CC LuLi.

Izvor : http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar