utorak, 8. rujna 2015.

Kiflice sa fetom i kuvanim krompirom




Prošle nedelje sam išla u tursku prodavnicu i kupila sam njihove prave jufke
jer sam htela da ih uporedim sa našim domaćim korama...za mene lično su
naše kore mnogo bolje.

Sastojci 6 osobe
pola kg jufki ili kora za pitu
Sastojci za premazivanje:
1 jaje + 1 belance
125 ml maslinovog ulja
100 ml kefira ili tečnog jogurta
prstohvat soli
6 g praška za pecivo
15 g brašna


Sastojci za fil:
3 osrednja, kuvana krompira
150 g feta sir ili bilo koji kravlji sir
2 do 3 kašike sitno iseckanog peršuna
 1 kašičica bibera
1 kašičica ljute tučene paprike
 i još:
2 kašike otopljenog putera
po izboru; susam, čorokat ili crni susam
1 žumanac


Priprema
1. Krompir oprati i skuvatu u vodi sa malo soli, ne ljuštiti ga. Kad je kuvan, ocediti od vode
i ostaviti da se ohladi. Ohlađen krompir izrendati na krupnu stranu. Dodati izmrvljen
feta sir, sitno iseckan peršun,biber i ljutu tučenu papriku i sve dobro izmešati. Ostaviti
na stranu
.
2. U manju zdelu sipati maslinovo ulje, kefir / jogurt, 1 celo jaje i jedan belanac,prašak
za pecivo i brašno i sve dobro umutiti sa žicom za mućenje da dobijete glatku masu.

3. Otvoriti jufke i staviti jednu veliku jufku na radnu površinu, prelito sa 4-5 kašika mase
od jaja ( ako koristite naše kore, onda je dovoljno oko 2 do 3 kašike, turske jufke su
ogromne u odnosu na naše kore ) i četkicom premazati svuda po jufki.

4. Staviti drugu jufku preko prve premazane jufke i nju isto premazati sa masom od jaja.
Iseći jufku na 16 podjednakih trouglova. Na početak svakog trougla staviti po punu
kašičicu mase od krompira. Podviti spolnje stranice preko fila i zaviti u kiflicu.

5. Tako zavijene kiflice stavljati na pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje. U mom

pakovanju od pola kg su bile samo 3 jufke. Treću jufku premazati samo polovinu,
prebaciti drugu polovinu preko premazane polovine i premazati i gornji deo jufke.Iseći
na 8 trouglova i opet staviti fil od kromipra, zaviti i staviti na pleh. Umutiti preostalo
žumance, ako vam je kojim slučajem ostao premaz od kora, dodajte tu žumance sa
nekoliko kapi vode i umutiti sve zajedno i sa tom masom premazati zavijene kiflice.
Zagrejati rernu na 175°C i peći oko 30 do 35 minuta ili dok vam kiflice ne porumene.
Pečene kiflice premazati sa otopljenim puterom.


6. Prijatno!!!!


Izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar