nedjelja, 16. kolovoza 2015.

Panna Cotta



Jos jedna u nizu mnogih :)


Sastojci 4 osobe

400 ml slatkog vrhnja za šlag
100 ml mlijeka
1 mahuna vanilije (sjemenke i
štapic)
1 vrecica zelatine
2 zlice šećera
malo vanilin ekstrakta

Priprema
1. Želatinu namočiti i pustiti 10 minuta da nabubri.
2. U posudu staviti vrhnje, mlijeko, 2 žlice šećera, sjemenke vanilije i štapić.
3. Smjesu zagrijati do vrenja (ne smije prokuhati). Izvaditi štapić vanilije a zatim dodati
zelatinu te mjesati dok se ne otopi i sjedini sa smjesom. (1-2 minute)
4. Smjesu procjediti kroz sitno sito, u slucaju da ima kakvih visaka od vanilin štapića ili
ostataka želatine koji se nisu otopili.
5. Gotovu smjesu uljevati u kalupice koje ste prethodno namocili hladnom vodom. Prekriti
prozirnom folijom da se ne stvori korica.
6. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se ne ohladi a zatim prebaciti u frizider na otprilike
5 sati. Najbolje je napraviti dan prije pa pustiti preko noci, ali nije nuzno.
7. Prije posluzivanja, stavite toplu vodu u zdjelicu te svaki kalupic umocite na kratko da se
"odljepi" od kalupica. Rubove lagano otisnite sa nozem te istresite na tanjuric.

Posluživanje
Posluziti sa cokoladom,svjezim vocem, preljevom od sumskog voca i slicno. Ja nisam
koristila poseben kalupice, vec obicne salice za kavu. Za umak sam koristila smrznuto
sumsko voce koje sam lagano prokuhala sa malo šecera i gustina. Umak obavezno ostavite
da se ohladi jer ako je topal,otopit ce panna cottu. To je to, dobar tek :)


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar